wtorek, 12 listopada 2013

Kruche ciasteczka w kratkę

Pysznie maślane, pachnące i aromatyczne. A do tego błyskawiczne w wykonaniu! Nie trzeba przy nich tracić czasu na chłodzenie, wałkowanie i wykrawanie ciasta. Lepimy po prostu małe kuleczki i ... rozpłaszczamy je tłuczkiem do mięsa:) 



Przepis wypatrzyłam na blogu Smacznej Pyzy i od razu postanowiłam go wypróbować. Zrobiłam jedynie drobną modyfikację, nie dodałam do ciasta rumu i kawałków czekolady. Ale nie wpłynęło to ze szkodą na smak. Ciastka mają jedyną wadę -  zdecydowanie za szybko znikają!

10 komentarzy:

  1. Świetnie wyglądają z tym odciśniętym tłuczkiem ;D Jak gofry :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A jaka przy tym zabawa, cała rodzina chętna do pomocy;)

      Usuń
  2. Ciasteczka wyglądają zabawnie i pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I równie pysznie smakowały:) Dzięki:)

      Usuń
  3. no wiesz co? :-( teraz nie zasnę :-P okropna jesteś! :-*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hi, hi, nie ma już czego żałować:P Miło Cię widzieć:)

      Usuń
  4. Już trochę wypieków zrobiłam ale tłuczka jeszcze nie użyłam.
    Chyba wypróbuję bo fajny wzorek wychodzi. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też pierwszy raz robiłam ciastka tłuczkiem:) Polecam, bo to bardzo szybki sposób.

      Usuń
  5. haha kochana robiłam już kilka razy co drugi dzień, bo mój ciasteczkowy potwór zakochał się w nich

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No to pełna rozpusta:) Faktycznie są cudowne, będę znowu piekła na sobotę.

      Usuń

Dziękuję za komentarz:)